петак, 30. новембар 2012.

Curried egg salad / Pomalo drugačija salata od jaja

Kremasta, pikantna, hrskava, pomalo drugačija salata od jaja. Idealna za temu kiselo mleko koju je za novembar izabrala Nataša, autor bloga Shackey's kitchen, za ovomesečnu igricu za food blogere koju svakog meseca organizuju Kuvarigrice.   


Creamy, spicy, crunchy, a little bit different egg salad. It's made for food blogger game, which is organised every month by Kuvarigrice. This month Natasa, author of the Shackey's kitchen blog, picked the theme and it's yogurt. 

Pomalo drugačija salata od jaja / Curried egg salad

Sastojci - za jednu osobu / Ingredients - for one person

2 jajeta / 2 eggs
2 supene kašike kiselog mleka / 2 tbs yogurt
1/4 jabuke / 1/4 apple
2 supene kasike oraha / 2 tbs walnuts 
1/2 kašičice karija u prahu / 1/2 tsp curry powder 
vlašac - ja ga kupujem na Bajlonijevoj pjaci / chives

Za početak tvrdo skuvajte dva jajeta. U činiji pomešajte kiselo mleko i kari u prahu. Jabuku iseckajte na kockice, orahe izmrvite na sitnije komade i dodajte u kiselo mleko. Kada su jaja gotova, oljuštite ih i izgnječite viljuškom. Dodajte ih u činiju sa kiselim mlekom, jabukama i orasima, posolite i pobiberite po želji. Servirajte uz prepečen integralni hleb i ukrasite iseckanim vlašcem. 

Hard boil two the eggs. In a bowl, mix yogurt curry powder, than add chopped apple and walnuts. Crack and peal each egg and mash in a bowl. Add mashed eggs to the yogurt mixture. Season it with salt and pepper. Serve with toasted whole wheat bread and top with minced chives. 


Do sledećeg posta, prijatno! Until the next post, bon appetit! 

5 коментара: