четвртак, 15. новембар 2012.

Viva la Mexico!!!

Volim sve sto je sitno seckano, proprzeno, moze da se prelije nekim sosom i umota u nekakav hleb... Giros, burito, falafel, savarma, lista nema kraja.

Meksicka hrana je oduvek bila na vrhu moje liste omiljene hrane. Lako i brzo se sprema, mozete praviti razlicite varijacije, koristiti meso i povrce koje volite, praviti razne sosove i umake. Ovo je moja danasnja verzija.

I love everything that is finely chopped, fried, with some sauce and wrapped in some kind of bread... Gyros, burrito, falafel, shawarma, this list never ends.

Mexican food has always been at the top of my favorite food list. It's fast and easy to make, you can choose any combo you like.You can use the meat and vegetables you like, make different dips and sauces. This is my today's version.





Meksicke tortilje/Mexican tortillas

Ovaj recept nema odredjene kolicine zato sto ja volim da spremim od svega po malo i onda dajem gostima da sami pune svoje tortilje onim sto im se svidja.

This recipe doesn't have include strict quantities, because I love to make a little bit of everything and then give my guests an option to make their own tortillas with what they like the most.

Sastojci/Ingredients

tortilje /tortillas
piletina /chicken breast
paprike (zelene, crvene, zute, koje god imate ili volite) /peppers (any kind)
paradajz /tomatoes
crni luk /onions
crveni pasulj /red beans (from a can)
kuvani kukuruz /sweet corn (also from a can)

kao sosove sam koristila gvakamoli, pavlaku, senf... / for the sauces and dips I used  guacamole, sour cream, mustard...                                                                                                                                                                                       

Piletinu iseckati na kockice i proprziti u tiganju sa malo soli i bibera i ukoliko volite ljuto dodati i malo tucane ljute paprike (kakva je meksicka hrana ukoliko nije ljuta?!). Paprike iseci na tanke reznjeve i kratko proprziti kako bi ostale hrskave.

Cut the chicken into little cubes, season it with salt and pepper and pan fry it. If you like it hot, put some powdered chilly pepper (if it's not hot it's not Mexican). Chop peppers into slices and pan fry it just for a minute or two so they stay crispy.

Paradajz i crni luk iseckati na sitne komade i pomesti sa maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti po ukusu.

Chop tomatoes and onions into little cubes and put it in a bowl with some olive oil, salt and paper.

Pred samo serviranje tortilje zagrejati u rerni ili na tiganju sa malo ulja. Sve sastojke posluziti u malim cinijama tako da svako napravi kombinaciju koja mu se najvise svidja.

Just before serving, heat the tortillas in the oven or in the pan with a little bit of oil. Serve all the other ingredients in a small bowls, so everyone can choose what to put in their tortillas.

Poslednji savet: uvek imajte rezervne tortilje, verujte mi zafalice :)

Last advice: always have spear tortillas, trust me you're going to need them.




Prijatno i vidimo se uskoro!

Bon appetit and see you soon!

6 коментара:

  1. Koliko samo volim sve te vrste zamotuljaka...falafel najvise...a gvakamoli i generalno meksicka hrana su mi slabost. Ovaj iygleda tako slasno! Cini mi se ili si tek pocela da pises blog? U svakom slucaju citamo se ...poydrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Pocela sam pre neki dan, ovo mi je drugi post :) Citamo se!

    ОдговориИзбриши
  3. Nato,pa daj nam recept i za gvakamole

    ОдговориИзбриши
  4. joj sto mi se ovo sada jade!!:) odlican recept, a imam i jedno pitanje: Gvakamole se spreme tako sto se izgnjeci avokado i beli luk u onoj specijalnoj posudici za gnjecenje (ne mogu sad da se setim kako se tacno zove), jel tako?:)
    I jel moze praktican savet, kako puniti tortilje, meni uvek dosta ispadne, a volim da ima puno svega unutra.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bice uskoro i recept za gvakamoli koji ja pravim, mozda nije autentičan ali jako je ukusan! A za tortilje nema spasa, i ja ih uvek nekako prepunim tako da sve krene na sve strane ali to je čar, moraš malo da se umažeš dok jedeš :)

      Избриши